Zapečený karfiol (fotorecept)

Autor receptu: melbea

Zeleninová mňamka...

6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karfiol rozoberieme a chvíľu povaríme s slanej vode. Vyberieme ho a necháme trocha vychladnúť. Misu z jenského skla potrieme olejom a uložíme tam karfiol. Keď sú ružičky karfiolu väčšie, tak ich prerežeme na polovicu.
  2. Na panvicu nalejeme olej, nakrájame nadrobno cibuľku s cesnakom a usmažíme do sklovita. Jemne ju posolíme. Usmaženú cibuľku s cesnakom vylejeme aj s olejom na karfiol.
  3. V miske rozšľaháme vajička, pridáme kyslú smotanu, 3/4 nastrúhaného syra, bazalku, soľ a korenie podľa chuti. Všetko spolu dobre rozmiešame a vylejeme na karfiol s cibuľkou.
  4. Vrch posypeme zvyšným syrom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Pečieme cca 45- 50 minút. Podávame so zemiakovým pyré, príp. len so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.