Plnená tortilla
Zapečené tortilly s avokádovým dipom
Autor receptu: theflyingbaker
Rýchly a jednoduchý recept na dokonalý snack.* Skvelé ako raňajky alebo pohostenie pre návštevu, večera pri telke... Dokonca
skvelo chutia aj za studena, čiže si ich pokojne zabaľte a vezmite so sebou napríklad do práce na obed alebo hoci aj na túru alebo
piknik.
|
4-6 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Množstvo surovín si sami odhadnite podľa vašej chuti. Kľudne si pozamieňajte suroviny za akékoľvek, ktoré sa vám do zmesi hodia.
- Kuracie prsia nakrájajte na slížiky alebo menšie kocky (čím menšie kúsky, tým lepšie sa vám bude tortilla skladať). Posypte korením a nechajte chvíľu postáť. Papriku nasekajte na drobnejšie kocky. Jarnú cibuľku nasekajte na krúžky alebo červenú cibuľku nasekajte nadrobno. Syr nastrúhajte nahrubo.
- Kuracie prsia opražte na oleji do zlatista. Dajte ich do misky s papierovou utierkou, aby vsiakla prebytočný olej. Opražíme tiež papriku s cibuľou. Dochutíme soľou. Zmiešame s kuracím mäsom.
- Primerané množstvo zmesi dáme do stredu tortilly, posypeme syrom a tortillu zavrieme ako obálku. Vložíme ju do kontaktného grilu do papiera na pečenie, aby nepotiekla šťava po grile. Tak isto sa takto tortilla nepripečie o gril a nebude ho treba čistiť :-) Pečieme, kým sa na tortille nevypália typické čiary z drážok grilu. Po upečení prekrojte diagonálne na trojuholníky.
- Dip: Dužinu avokáda spoločne so smotanou, citrónovou šťavou, soľou a korením rozmixujeme do hladka.
- Ak nemáte radi avokádo, tortilly chutia skvele aj s kyslou smotanou, do ktorej si môžete vmiešať napr. cesnak alebo chilli.