Zapečené rolky v zemiakoch (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Konečne som sa odhodlala vyskúšať urobiť bylinkové maslo,keďže som nezohnala medvedí cesnak,tak som ho urobila s pažítkou,petržlenovou vňaťou a bylinkovou soľou,kde prevláda kôpor.

3-4
porcie
30 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rezne naklepeme,posolíme,pomažeme bylinkovým maslom,položíme plátok šunky a syra a stočíme do rolky.Ja som nechala 24h zakryté fóliou v chladničke,aby prenikli chute,ale nemusíme.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie mesiačiky,posolíme,okoreníme,pridáme gulášové a gril-šašlík korenie,ml.rascu a polejeme olivovým olejom.Rukami dobre premiešame,aby sa zemiaky rovnomerne obalili.Medzi zemiaky postrkáme mäsové rolky,posypeme ich gril-šašlík korením,podlejeme vodou a zakryjeme alobalom.Pečieme na 180st.C -zakryté cca 1h a odokryté cca 1/2h.
  3. Upečené ... Dobrú chuť!