Kuracie stehná
Zapečené kuracie rezne (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jednoduché kuracie rezne zo stehienok.
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 180-200 °C |
Postup
- Kuracie stená vykostíme.
- V miske si pripravíme marinádu zo 4 vajec a všetkých ďalších ingrediencií. Stehná ponoríme do marinády a necháme v chlade odležať, najlepšie cez noc.
- Potom stehná vyberieme z marinády a z oboch strán ich obalíme v strúhanke.
- Do zostávajúcej marinády pridáme ešte 2 vajíčka, rozšľaháme. V strúhanke obalené mäso pred vyprážaním namáčame vo vajíčkovej zmesi.
- Mäsko na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán...
- ... uložíme do ohňovzdornej misy a vložíme do vyhriatej rúry na 45 minút. Mäsko pri pečení pustí šťavičku, je mäkučké.