Kuracie stehná

Zapečené kuracie rezne (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jednoduché kuracie rezne zo stehienok.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stená vykostíme.
  2. V miske si pripravíme marinádu zo 4 vajec a všetkých ďalších ingrediencií. Stehná ponoríme do marinády a necháme v chlade odležať, najlepšie cez noc.
  3. Potom stehná vyberieme z marinády a z oboch strán ich obalíme v strúhanke.
  4. Do zostávajúcej marinády pridáme ešte 2 vajíčka, rozšľaháme. V strúhanke obalené mäso pred vyprážaním namáčame vo vajíčkovej zmesi.
  5. Mäsko na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán...
  6. ... uložíme do ohňovzdornej misy a vložíme do vyhriatej rúry na 45 minút. Mäsko pri pečení pustí šťavičku, je mäkučké.