Zapekaná ryža
Zapečená ryža so zeleninou a vajíčkom
Autor receptu: ryzasos
Jedlo, ktoré spája jemnosť ryže s jedinečnou textúrou chrumkavej kôrky, ktorá sa vytvorí na vrchu zapečením.* Zapečená ryža so
zeleninou a vajíčkom je viac ako len recept, je to kulinársky zážitok, ktorý nebudete chcieť prestať jesť. Ideálny recept s ryžou
SOS Long.
2 porcie |
20 minút príprava |
20-30 minút na 180 °C |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- Na panvici na rozpálenom oleji orestujte všetku nakrájanú zeleninu (cibuľa, cesnak, mrkva, paprika).
- V miske rozšľahajte štyri vajcia.
- Keď je zelenina uvarená, pridajte k nej uvarenú ryžu a varte 2 minúty spolu na panvici.
- Pridajte hrášok a premiešajte.
- Ryžu preložte do nádoby vhodnej do rúry a pridajte vyšľahané vajcia a strúhaný parmezán. Vložte do rúry a pečte 20 - 30 minút, kým sa na vrchu nevytvorí chrumkavá kôrka.