Zapečená hrianka so sviečkovicou, s jablkom a so syrom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Zo sviečkovice nakrájame 100 – 150 g kúsky, ktoré
mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany
opečieme sprudka, obrátime, znížime príkon tepla
a necháme mäso pomaly opekať, aby zostalo vnútri
ružové a šťavnaté.
- Jablká zbavíme šupky, pozdĺžne prekrojíme na polovicu
a zbavíme jadrovníka. Takto pripravené jablká vložíme
do vody s rozpusteným cukrom, so škoricou
a pomaly na slabom ohni varíme, aby nabrali chuť škorice.
- Jablká necháme vychladnúť. Na opečenú hrianku položíme
hotové mäso, potom jablko, nakoniec zakryjeme gorgonzolou
a dáme zapiecť do rúry.
|