Zajac v horčici (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

Králiky sú príbuzné zajacom. Líšia sa však od nich menším telom, kratšou hlavou, ako aj kratšími zadnými nohami. Rozšírili sa po celom svete. Králiky viac bežia ako skáču...a niekedy doskáču až do pekáča :-) a ja fakt neviem, či môj bol zajac, alebo králik...

4-5
porcie
25 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. ...pozrieme do mrazničky a chladničky, keď máme šťastie, niekde nájdeme zajaca. Rozporcujeme ho a dobre prešpikujeme slaninou a cesnakom TIP: ak dáme slaninu do mrazničky stuhnúť, lepšie sa bude strkať do mäsa...Z horčice, chilli omáčky, cesnaku, soli a čierneho mletého korenia vymiešame niečo pekné, chutné a farebné...a týmto dobre a úplne všade natrieme mäso...necháme odpočívať asi 23 hodín, alebo koľko máme času...
  2. ...očistenú cibuľu nakrájame na neurčitý tvar a vložíme do hlbokého pekáča. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska 2,8mm a pridáme k cibuli, dochutíme korením, ak treba posolíme a premiešame...
  3. ...odležané mäso naukladáme na cibuľozemiaky a ozdobíme plátkami masla, vložíme do rúry a dusíme prikryté asi 37 minút, potom odkryjeme zalejeme sladkou smotanou a pečieme ešte asi 29 minút...potom môžeme jesť, máme obed hotový. Biele suché víno bude k zajačikovi ideálne...dobrú chuť