Zabíjačková kaša

Autor receptu: mataliptak

Toto jedlo milujem najviac z celej zabíjačky ... aj keď sme zabíjali, len keď som bola dieťa, ale mám dobrú susedu, ktorá keď zabíja, tak mi odloží obary a krv, aby som si mohla urobiť túto dobrotku pre celú rodinu... :-)

Suroviny

Postup

  1. Obary dáme vreť, nakrájame k nim cibuľu a cesnak a necháme chviľku povrieť ...
  2. Potom k obarom prisypeme umytú ryžu a povaríme asi 5 minút ...
  3. Ked sa nám ryža kúštik povarila, tak prilejeme krv, ale najlepšie cez sitko ... to som odfotiť nevedela, lebo ja som prilievala a syn miešal no a fotiť nemal kto :-D stále to miešať, aby sa krv nezrazila ... pridáme aj soľ, korenie a majoránku ... a za stáleho miešanie dovaríme, až kým to pekne nezhustne a ryža nie je mäkučká .... a hotovo ....
  4. podávame to s kyslou kapustou a chlebíkom ... mňam mňam ... :-) dobrú chuť ... :-)