Vyprážaný karfiol

Vyprážaný karfiol s kôprovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnes niečo, zeleninové.

20 minút
príprava
8-9 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol si rozoberieme na ružičky, dáme variť v slanej vode. Uvaríme do polomäkka. Medzitým vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladené osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  2. Obalíme v trojobale: múka hladká, vajíčko, strúhanka. Vypražame v rozpálenom oleji do zlatista. Pripravíme si suroviny na dip.
  3. Do misy dáme kyslú smotanu, nasekaný umytý kôpor a soľ podľa seba premiešame.
  4. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.