Vyprážaný syr

Vyprážaný čerstvý syr so zelerovou „tatarkou“

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zeler ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky, prípadne nastrúhame na strúhadle, trošku osolíme, premiešame a necháme postáť 30 minút, kým pustí vodu.
  2. Potom zeler vyžmýkame, dáme do čistej misky, zmiešame s majonézou, kyslou smotanou a údenou jalapeño salsou. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  3. Strúhanky zmiešame. Syr nakrájame na 4 porcie a obalíme ako v klasickom trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Vypražíme pomaly v oleji dozlata.
  4. Na vypražený syr uložíme zelerovú „tatarku“, pridáme na kocky nakrájané kysléé uhorky, najemno nakrájanú pažítku a ozdobíme bylinkami. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a s pažítkou.