Vyprážané morčacie prsia v jabĺčkovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed v znamení sezózny jabĺčok...denne pozbieram plné vedrá padaviek a tak ma včera napadlo, čo tak použiť ich v spojení dobrého obedu..urobila som klasické cestíčko, do ktorého som nastrúhala jabĺčko aj so šupkou...práve táto zdobí cestíčko...veľmi chutné a ľahké jedlo, aj napriek tomu, že je vyprážané, jablko ho parádne odľahčí..

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla...
  2. pokrájala som ich na dlhé úzke pásy....osolila a nechala postáť, pokial som pripravila cestíčko...
  3. jabĺčko som umyla a dobre utrela....postrúhala..
  4. do misy som rozbila 3 celé vajcia..
  5. pridala som soľ, korenie, prášok do pečiva,mlieko, múku a dobre vymiešala na hladké cestíčko..treba ale pridať viac múky a urobiť ho hustejšie, lebo cestíčko po pridaní jabĺčok trošku zredne..
  6. do vymiešasného cestíčka som pridala strúhané jabĺčko..netreba ho veľmi polámať pri premiešavaní...je to pekné, keď je vidieť červenú šupku z jablka..
  7. na tanier som si dala hladkú múku...najprv som obalila mäso v hladkej múke..
  8. potom v cestíčku a snažila som sa tak,. aby čím viac jablčok bolo na mäsku...je v cestíčku prášok do pečiva, to urobí cestíčko nadýchaným...takže nevadí, ak sa na mäso nalepí hrubšia vrstva cestíčka..vyprážala som ho z jednej strany pod pokrievkou na slabšom plameni, aby sa dobre prepieklo...po otočení som ho nechala odkryté, aby bolo chrumkavé...
  9. vypražené mäsko som ukladala na misu a prikryla som ho, aby zostalo dlhšie teplé..pokiaľ sa mäsko vyprážalo, ošúpala som si zemiaky, uvarila v osolenej vode...scedila a posypala pokrájanou petržlenovou vňaťkou...
  10. hotové jedlo som naložila na taniere a ozdobila ako inak , pokrájaným červeným jabĺčkom...k tomuto obedu som ponúkla dnes uhorkový šalát..prajem vám dobrú chuť..