Vyprážané kuracie stehná
Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw
Autor receptu: redakcia
Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád
takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú.
No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso
z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na
desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú
skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj
kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové
poháriky. Nezabúdajúc však na staré známe,
že menej je viac...
Postup
- Coleslaw šalát: Zmiešame jogurt, majonézu, ocot a dochutíme soľou a bielym korením. Kapustu nasekáme na rezance a mrkvu
nastrúhame. Všetko spolu zamiešame
a necháme 2 hodiny odležať.
- Batatové pyré: Bataty v šupke umyjeme a dáme na plech
vysypaný hrubozrnnou soľou piecť domäkka
asi na 40 minút. Mäkké bataty olúpeme, pokrájame, dáme do
mixéra, pridáme maslo a rozmixujeme na
hladké pyré, ktoré dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou nastrúhanej citrónovej kôry.
- Kuracie stehná osušíme, osolíme, okoreníme a obalíme
v trojobale (múka, rozmiešané vajce, strúhanka). Pomaly v oleji vyprážame pri nižšej teplote asi 15 minút.
- Medový dresing: Horčicu s medom a citrónovou šťavou premiešame a pomaly zašľahávame olivový olej, až kým nevznikne emulzia.