Vyprážané kuracie stehná

Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

Autor receptu: redakcia

Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky. Nezabúdajúc však na staré známe, že menej je viac...

4
porcie

Postup

  1. Coleslaw šalát: Zmiešame jogurt, majonézu, ocot a dochutíme soľou a bielym korením. Kapustu nasekáme na rezance a mrkvu nastrúhame. Všetko spolu zamiešame a necháme 2 hodiny odležať.
  2. Batatové pyré: Bataty v šupke umyjeme a dáme na plech vysypaný hrubozrnnou soľou piecť domäkka asi na 40 minút. Mäkké bataty olúpeme, pokrájame, dáme do mixéra, pridáme maslo a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou nastrúhanej citrónovej kôry.
  3. Kuracie stehná osušíme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (múka, rozmiešané vajce, strúhanka). Pomaly v oleji vyprážame pri nižšej teplote asi 15 minút.
  4. Medový dresing: Horčicu s medom a citrónovou šťavou premiešame a pomaly zašľahávame olivový olej, až kým nevznikne emulzia.