Bravčové rezne
Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: ajulinka
Dnes som sa rozhodla, že uvarím takýto obed.
Postup
- Najprv si dáme do vody variť celé zemiaky (dala som ružové) v šupke.
- Krkovičku som mala s kosťou, ktorú som odrezala - nechala som na nej trošku mäsa a odložila som ju pre môjho muža, ktorý si ju rád uvarí, okorení atď...
- Takže krkovičku už bez kosti si narežeme na rezne (mne vyšlo asi tak 12 ks ani tenké ani hrubé).
- Rezne osolíme, naklepeme a môžme začať obaľovať - postupne v múke, rožšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke. Klasika.
- Obalené rezne vyprážame z oboch strán na masti dozlatista.
- Uvarené vychladnuté zemiaky očistíme a nakrájame. Očistíme cibuľu, pokrájame a opražíme na masti. Do cibule pridáme troška vegety, cukor a ocot. Musí to byť taký sladko-kyslý cibuľový nálev. Nálev potom pridáme k zemiakom. Premiešame a podľa chuti okoreníme, osolíme a podávame k rezňom.