Bravčové rezne

Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: ajulinka

Dnes som sa rozhodla, že uvarím takýto obed.

5
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si dáme do vody variť celé zemiaky (dala som ružové) v šupke.
  2. Krkovičku som mala s kosťou, ktorú som odrezala - nechala som na nej trošku mäsa a odložila som ju pre môjho muža, ktorý si ju rád uvarí, okorení atď...
  3. Takže krkovičku už bez kosti si narežeme na rezne (mne vyšlo asi tak 12 ks ani tenké ani hrubé).
  4. Rezne osolíme, naklepeme a môžme začať obaľovať - postupne v múke, rožšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke. Klasika.
  5. Obalené rezne vyprážame z oboch strán na masti dozlatista.
  6. Uvarené vychladnuté zemiaky očistíme a nakrájame. Očistíme cibuľu, pokrájame a opražíme na masti. Do cibule pridáme troška vegety, cukor a ocot. Musí to byť taký sladko-kyslý cibuľový nálev. Nálev potom pridáme k zemiakom. Premiešame a podľa chuti okoreníme, osolíme a podávame k rezňom.