Vyprážaná bravčová pečeň

Vyprážaná bravčová pečeň v bylinkovej kôrke

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Pečeň pred spracovaním namočíme do mlieka, ktoré vytiahne horkosť a zjemní chuť, nikdy ju nesolíme vopred, ale až tesne pred vyprážaním.
  2. Bylinková krusta: Odoberieme trochu strúhanky, pridáme k nej nasekané bylinky, trochu osolíme a s pomocou robota poriadne rozmixujeme najemno. Bylinky sa spoja so strúhankou, vznikne pekná zelená zmes.
  3. Pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne – okraje narežeme. Veľmi mierne ich osolíme, obalíme v múke, vajci rozšľahanom so soľou a s mliekom, strúhanke a v horúcej masti alebo oleji vyprážame približne 5 minút. Vyberieme na kuchynské utierky, aby neboli mastné. Potom ich obalíme v bylinkovej zmesi. Ako príloha sa hodí batatové pyré.