Výborné lazane (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Keď bol syn malý, často pozeral rozprávku Garfield. Je o tučnom ryšavom kocúrovi, ktorý zbožňoval lazane. Syn mi o nedal pokoj, lebo aj on chcel lazane ako Garfield.A odvtedy ich robím. Patrí to medzi synove top jedlá, ale aj dcéra ich má rada.

40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a mrkvu ošúpeme, cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu nastrúhame. Na panvicu dáme rozpáliť olej, orestujeme cibuľu, pridáme mrkvu a mäso a dobre opečieme.
  2. Primiešame paradajky, tymián, oregano, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom, alebo vodou a dusíme cca.10 min.
  3. Pripravíme si bešamel: z masla a múky pripravíme zápražku, podlejeme vínom a miešame metličkou, aby sa nám nerobili hrudky. Potom vmiešame mlieko, necháme krátko povariť, stále miešame. Odstavíme, osolíme a postrúhame muškátový oriešok.
  4. Pekáč vymastíme, dáme vrstvu bešamelu.
  5. Na to položíme vrstvu nevarených plátkov lazaní.
  6. Na lazane dáme vrstvu mäsovej zmesi aj so šťavou.
  7. Na to dáme postrúhaný syr.
  8. A tak vrstvíme. Lazane, bešamel, mäsová zmes, postrúhaný syr. Posledná vrstva by mala byť bešamel a posypaná syrom. Ja som pokrájala aj mozzarellu.
  9. Pečieme dozlatista. Podávame ozdobené bazalkou.