Vyprážané kuracie krídla

Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantasticky chutné kuracie krídla, na ktorých si môžu pochutnať dokonca aj bezlepkáči. Mäsko, na ktorom si pochutí celá rodinka, stačí vybrať len prílohu podľa chuti.

5
porcií
20-25 (+ odležanie) minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmiešame mlieko, jogurt a soľ. Kuracie krídla vložíme do tejto tekutiny a necháme aspoň 3 hodiny v chladničke postáť. Ak chcete, môžete kľudne aj dlhšie🙂
  2. Na obalenie si zmiešame kukuričnú múku, mletú papriku, oregano, soľ, korenie a cesnak. Vajíčka si rozšľaháme, ale soľ do nich nepridávame.
  3. Napokon vyberieme krídla z chladničky, povyberáme ich na kuchynský papier, aby trošku odtieklo to mlieko. Netreba ich osušiť papierom, len povykladať, to stačí. Nakoniec mäso dávame najprv do vajíčka a potom do ochutenej múky.
  4. Krídla vkladáme do horúceho oleja, kde narýchlo opečieme najprv 1 stranu, aby dostalo akoby kožu. Krídla otočíme, zakryjeme pokrievkou a pečieme 10 minút na malom stupni. Po čase krídla otočíme a pečieme znova 10 minút, ale tentoraz odokryté. Ku koncu môžeme mäso ešte raz otočiť, pre krajšiu farbu a väčšiu chrumkavosť🙂
  5. Takto pripravené krídla sú naozaj veľmi chutné. Mäsko je vo vnútri šťavnaté a ten chrumkavý obal je fantasticky chutný👍 Prílohu si už môže zvoliť každý sám. U nás to bolo zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!
  6. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube