Výborná plnená cuketa

Autor receptu: spagetka1812

Tento recept som si vymyslela, lebo som dostala cuketu a už som nemala chuť na vysmážané placky (inak pripravenú cuketu nemám rada)...velmi som váhala, či sa na to dať, ale teraz viem, že som urobila super vec...veď skúste!:)

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv si cuketu prekrojíme napoly(alebo keď je malá tak netreba), ošúpeme ju, prekrojíme pozdĺžne napoly a vydlabeme lyžicou. Potreme zvnútra aj zvonku solou. Rúru rozohrejeme na 200 st.
  2. Na panvicu dáme trošičku oleja, nasekanú cibulku nadrobno, slaninku na malé kocky, aj šunku a smažíme...za pár minút pridáme 1 trojuholník lunexu alebo iného taveného syra, nivu, mrazenú kukuricu, pokoreníme a pridáme na drobno nakrájanú rajčinu. Keď je všetko udusené, trvá to max. 10 min, pridáme tam trochu kyslej smotany a zamiešame.
  3. Touto zmesou naplníme cukety, ktoré sme si dali na plech s papierom na pečenie. Takto nachystané ich dáme piecť prikryté alobalom na 30-40 min.
  4. Potom na vrch dáme nastrúhaný eidam a ešte 5 minút zapečieme. Celé to bude vyzerať takto...
  5. K cukete som robila varené zemiaky s kmínom, ktoré som krátko posmažila na panvici, v ktorej sa robila tá super plnka. Posypala som ich korením na pečené zemiaky. Recept na plnku sa zdá možno náročný na suroviny, ale z každej treba ozaj len máličko...keď sa vám to pozdáva, neváhajte vyskúšať, stojí to za to:)