Vianočné kuracie prsia

Autor receptu: teresa21

Kuracie prsia voňajúce po mede a pomarančoch. Milujem kombináciu mäska a ovocia, v tomto prípade mi med s pomarančami silno pripomína vianočnú atmosféru, tak preto ten názov.

Postup

  1. Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, pokrájame , osolíme a okoreníme z oboch strán a dáme marinovať do zmesy pomarančovej šťavy a medu v pomere 3:1, resp. podľa vlastnej chuti upravenom.
  2. Namarinované kuracie prsia vhodíme na rozpálenú panvičku potretú olejom a na miernom ohni opečieme z oboch strán. Mäsko z panvičky vyberieme, marinádu zmiešame s výpekom a necháme prevrieť.
  3. Opečené kuracie prsia podávame poliate pomarančovo-medovou glazúrou s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť :)