Bravčový bôčik
Vianočná šunka
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
200 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup- Mäso vložíme do veľkého hrnca a zalejeme ho studenou vodou. Pridáme mrkvu, pór, cibuľu, korenie, koriander, celú škoricu, bobkový list. Varíme asi 3 hodiny. Uvarenú šunku vyberieme a necháme vychladnúť.
- Do malého hrnca dáme cukor, víno, ocot, med a poriadne premiešame. Varíme, kým nevznikne lesklý sirup. Mäso na tej strane, kde sa nachádza tuk, pomocou ostrého noža narežeme do tvaru šachovnice a do každého štvorčeka vpichneme jeden klinček. Na šunku nalejeme polovicu sirupu a pečieme asi 15 minút
v rúre vyhriatej na 175 °C.
- Po 15 minútach šunku natrieme druhou polovicou sirupu a pečieme ďalších 25–35 minút do zlatista. Upečenú šunku vyberieme a pred podávaním a krájaním necháme 15 minút odstáť.
|