Vianočná kapustnica

Autor receptu: dr

Už sa blížia :-).

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Podľa potreby kyslú kapustu ak je na veľmi hrubo nastrúhaná pokrájam na menšie kúsky. Mäso bravčové pokrájam na kocky cca 1 x 1 cm, mäso údené tak isto, klobásky na kolečká. Na troške bravčovej masti sprudka opečiem bravčové mäso, aby sa zachovala šťavička v ňom, po opečení pridám údené mäso, klobásku, kyslú kapustu, sušené hríby, sušené slivky a zalejem horúcou vodou. Varím 1,5 hodiny, ochutnám a dochutím ak je treba soľou a korením, ale obvykle nie je treba lebo údené mäso aj klobásky sú slané a kyslá kapusta je tiež dostatočne ochutená. A chutí veľmi dobre, kapusta je kyslá, sušené slivky sladké a do toho chuť sušených hríbov, mäsa, údeného mäsa a údenej klobásky, čo dodať. Dobrú chuť !
  2. Na Vianoce z tohoto množstva zjeme asi tak tretinu, nanajvýš polovicu kapustnice, ostatná ide do mrazničky a aká je dobrá taká uležaná po pár mesiacoch.