Vepřo, knedlo a zelo na južnej Morave (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Viem,že bolo uverejnené spústa podobných receptov,hľadala som podobný,ale nenašla,prepáčte až sa tu náchádza...Nepiekla som kus bravčoviny,pretože v tomto období to nerobím,ale aký český recept dať?Pred 30 rokmi som bola v Rajhrade u Brna,a priateľka ma pozvala ku nim na obed,tu je...

2
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako som písala nepečiem celý kus mäsa,urobím to ako minutku ,na panvicu som dala osolené rezne posypané rascou,z oboch strán upečiem a podlejem vriacou vodou a dusím až sa voda odparí a mäsko by malo byť hotové, potom pridám cesnak a ešte chvíľu popečiem ...
  2. zatial v druhom kastróle robím kapustu,na oleji spením cibuľku s potom pridám kapustu a pomali dusim,pridám všetky špécie okrem octu ,smotany a hl. múky .To až na koniec do hotovej udusenej kapusty urobíme zátrepku,zo smotany a hl. múky a zahustíme ju na koniec pridáme ocot ,kapusta by nemala byť veľmi riedka, ale ani hustá tak, akurát...
  3. knedľu z mrazničkových zásob zohrejeme v mikrovlnke a môžeme podávať...
  4. Dobrú chuť!