Veľkonočná plnka
Autor receptu: evkalibka
Aj keď je veľa receptov na veľkonočnú plnku, pridám aj ja tento, je jednoduchý a chutný. Podávam ho ako prílohu k pečenej jahňacine, alebo ju jeme len tak samostatne so zeleninovým šalátom.
6 - 8 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si upečieme bôčik a uvaríme údenú krkovičku. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme rožky, ktoré nakrájame na malé kocky a navlhčíme vývarom z údeného mäsa. Bylinky (petržlenovú vňať, čerstvú mladú prhľavu) tiež nakrájame nadrobno. Môžeme pridať aj pažítku.
V miske vymiešame maslo spolu so žĺtkami a troškou soli. Pridáme na kocky nakrájaný upečený bôčik, údenú krkovičku, premiešame a pridáme navlhčené rožky a bylinky.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec zľahka vmiešame do plnky. Dochutíme čiernym korením, poprípade ešte soľou.
- Pečieme na vymastenom a strúhankou vysypanom plechu.