Veľkonočná plnka

Autor receptu: evkalibka

Aj keď je veľa receptov na veľkonočnú plnku, pridám aj ja tento, je jednoduchý a chutný. Podávam ho ako prílohu k pečenej jahňacine, alebo ju jeme len tak samostatne so zeleninovým šalátom.

6 - 8
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si upečieme bôčik a uvaríme údenú krkovičku. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme rožky, ktoré nakrájame na malé kocky a navlhčíme vývarom z údeného mäsa. Bylinky (petržlenovú vňať, čerstvú mladú prhľavu) tiež nakrájame nadrobno. Môžeme pridať aj pažítku. V miske vymiešame maslo spolu so žĺtkami a troškou soli. Pridáme na kocky nakrájaný upečený bôčik, údenú krkovičku, premiešame a pridáme navlhčené rožky a bylinky.
  2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec zľahka vmiešame do plnky. Dochutíme čiernym korením, poprípade ešte soľou.
  3. Pečieme na vymastenom a strúhankou vysypanom plechu.