Tofu hotdog
Vegánsky hotdog po taliansky
Autor receptu: lunter
2 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v studenej vode. Následne z nich ľahko stiahneme šupku.
- Očistený cesnak nakrájame na drobno a restujeme na rozohriatom olivovom oleji na panvici.
Očistené paradajky nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku. Keď sú takmer mäkké, pridáme k nimi polovicu bazalky, soľ, mleté čierne korenie a sušené oregano. Hotovú zmes odstavíme zo sporáka.
- Medzitým si ugrilujeme dva párky na grile alebo grilovacej panvici. Tofu párky grilujeme asi 10 minút, kým jemne nezhnednú.
- Šampiňóny ošúpeme, nakrájame a zľahka opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja kým nezmäknú.
- Pečivo z jednej strany nakrojíme, dáme doň zmes paradajok, grilovaný tofu párok, šampiňóny a zvyšok na jemno nakrájanej bazalky.
Na záver môžeme na suchej panvici opiecť slnečnicové semienka a posypať nimi hotdogy.
|