Šošovicové párky

Vegánsky hot-dog

Autor receptu: crenai

Bezmäsitá verzia hot-dogov. Recept na vhodné pečivo som pridal skôr, stačí si kliknúť na link. ?

8
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Šošovicu namočíme do studenej vody aspoň na 2 hodiny. Potom ju uvaríme vo vode ochutenej vegetou a bobkovým listom (cca 20 minút na miernom ohni). Po uvarení vyberieme bobkový list, rozmixujeme a hmotu premiestnime do väčšej misky.
  2. Ovsené vločky vložíme do mixéra a rozsekáme na menšie kusy. Nepotrebujeme úplne múčku. Posekané vločky pridáme k šošovici.
  3. Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na menšie kúsky a posekáme mixérom. Posekané pridáme k šošovici s vločkami.
  4. Do mažiara dáme ľanové semienka, horčičné semienka, rascu, korenie, papriku, provensalské bylinky a majorán. Rozdrvíme ich spolu čo najlepšie a pridáme do misky k ostatným surovinám.
  5. Ako posledné pridáme citrónovú šťavu, pretlak a sójovku. Všetko v miske dobre premiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na noc do chladničky.
  6. Z hmoty vytvarujeme "párky", uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 30 minút. V polovici pečenia otočíme.
  7. Podávame v obľúbenom pečive a s prílohami podľa chuti. Z tohto množstva surovín vyjde 8 "párkov", ktoré sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.