Vegánske tortilly s tofu a sójou

Autor receptu: deruth

Jednoduchá kombinácia toho, čo dá chladnička. Všetky suroviny uvedené v recepte sa dajú obmieňať podľa toho, na čo máme chuť či ingrediencie. Naposledy som ich pripravila aj s čerstvým šalátom na posedenie s priateľmi z viacerých krajín a všetkým veľmi chutilo a to nikto z nich nie je ani len vegetarián. :) Veľmi potešilo.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sóju necháme vychladiť(ja ju na urýchlenie zlejem z horúcej vody a ten istý hrniec napustím studenou vodou), vyžmýkame a pokrájame na pásiky. Okoreníme a orestujeme dozlatista na minimálnom množstve oleja, ja už ďalší olej po zelenine a tofu nedolievam.
  2. Sóju uvaríme v osolenej vode podľa návodu. A kým sa nám varí, môžme vykonať nasledovné:
  3. Necháme rozpáliť olej na panvici a na veľkom ohni orestujeme mrazenú zeleninu.
  4. Tofu, ja som použila údené, ale nabudúce by som zvolila neudené, dva plátky pokrájame na pol-centimetrové pásiky a orestujeme na panvici buď spolu alebo oddelene po zelenine. Pred restovaním posolíme, okoreníme.
  5. Sóju necháme vychladiť(ja ju na urýchlenie zlejem z horúcej vody a ten istý hrniec napustím studenou vodou), vyžmýkame a pokrájame na pásiky. Okoreníme a orestujeme dozlatista na minimálnom množstve oleja, ja už ďalší olej po zelenine a tofu nedolievam.
  6. Panvicu odstavme z ohňa a necháme na nej postupne prehriať tortilly.
  7. Potrieme kečupom.
  8. Prerozdelíme orestovanú zeleninu, sójou a tofu. Pridáme klíčky.
  9. Zvinieme...
  10. ... a podávame. Dobrú chuť.