Cestoviny
Vegánske bolognese
Autor receptu: blissofplants
Vegánske alebo vegetariánske bolognese sa väčšinou robí zo
sójovej drte (granulátu), ktoré ste možno už vyskúšali.* Objavila som sunflower mince, ktoré je urobené zo slnečnicových semienok a prvýkrát urobila bolognese z nich.?
Ak sa na Slovensku nedá kúpiť, nahradiť ich samozrejme
môžete sójovou drťou.
Postup
- Vo veľkej panvici zohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájaný pór, papriku a stonkový zeler.
- Postupne pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny a cesnak, ak treba, podlejeme vodou a prikryté varíme zhruba 10 minút.
- Vmiešame sójovú drť/granulát (alebo ak máme 'slnečnicovú'), passatu, dobre ochutíme a varíme zhruba 20 minút alebo kým je zelenina uvarená.
- Medzitým si uvaríme obľúbené cestoviny a podávame.