Cestoviny

Vegánske bolognese

Autor receptu: blissofplants

Vegánske alebo vegetariánske bolognese sa väčšinou robí zo sójovej drte (granulátu), ktoré ste možno už vyskúšali.* Objavila som sunflower mince, ktoré je urobené zo slnečnicových semienok a prvýkrát urobila bolognese z nich.? Ak sa na Slovensku nedá kúpiť, nahradiť ich samozrejme môžete sójovou drťou.

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej panvici zohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájaný pór, papriku a stonkový zeler.
  2. Postupne pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny a cesnak, ak treba, podlejeme vodou a prikryté varíme zhruba 10 minút.
  3. Vmiešame sójovú drť/granulát (alebo ak máme 'slnečnicovú'), passatu, dobre ochutíme a varíme zhruba 20 minút alebo kým je zelenina uvarená.
  4. Medzitým si uvaríme obľúbené cestoviny a podávame.