Zeleninová omáčka

Vegánska sviečková podľa Sone Štefkovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Recept na prípravu vegánskeho variantu sviečkovej na smotane, ktorý nám v TV Varecha navarila modelka Soňa Štefková, vás prekvapí svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou.

Postup

  1. Očistený zeler, mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na oleji do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kurkumu a mleté čierne korenie. Pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme. Asi po piatich minútach zalejeme zeleninu vriacou vodou. Pridáme bobkové listy, soľ a necháme približne 40 minút variť, kým nebude zelenina mäkká.
  3. Necháme odstáť, vyberieme bobkové listy a rozmixujeme dohladka. Omáčku dáme opäť variť a za stáleho miešania prilejeme rastlinnú smotanu. Odstavíme.
  4. Tempeh nakrájame na hrubšie plátky a opražíme na oleji z oboch strán do chrumkava.
  5. Podávame s parenou knedľou.