Večera pre strihačov oviec (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Toto jedlo tradicne varievali aj varievaju farmarky na veceru pre svojich strihacov oviec. Na odlahlych farmach kde maju tisicky oviec strihanie trva niekolko dni aj tyzdnov. Zalezi samozrejme od poctu strihacov a oviec. Farmari poskytnu strihacom ubytovanie aj stravu. Obed je zvycajne lahsi. Tazko by sa strihacom zohybalo po tazkom obede. Mne to pripada ako taka australska lasagne.

6
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na oleji som si poprazila cibulu a pridala som pomlete hovadzie maso.
  2. Maso s cibulou som miesala, pokym sa vsetko oprazilo a porozdelovalo.
  3. K oprazenemu masu som pridala pokrajane sampiony.
  4. Maso som este chvilu miesala, aby sa mi aj sampiony poprazili. K masu som pridala paradajkovy pretlak.
  5. Pridala som este worchesterovu omacku a sojovu omacku. Vsetko som premiesala, dochutila solou a korenim.
  6. Uvarila som si bielu omacku: Na masle som si slabo oprazila muku, zaliala som ju mliekom a nechala som ju zovriet. Omacku som potom osolila a okorenila.
  7. Surove ocistene zemiaky som nastruhala na platky. Misku na pecenie som pomastila a polovicku zemiakov som rozlozila na dno misky.
  8. Na zemiaky som rozlozila pripravene maso.
  9. Na maso som naliala bielu omacku, ktoru som potom posypala postruhanym syrom.
  10. Druhu polovicku nastruhanych zemiakov som potom naukladala na nastruhy syr. Zemiaky som este pokvapkala rozpustenym maslom.
  11. Misku som vlozila do vyhriatej rury 180C a piekla som 40 minut.