Varená hovädzina v uhorkovej omáčke
Autor receptu: oco
Toto je recept na pondelok,keď zostane hovädzina z polievky.Nevadí ,ak máte iné priority vo varení a hovädzina čaká v chladničke tak skúste uvariť inokedy.Omáčka je pre nás dobrá aj bez mäsa s cestovinou.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky a masla urobíme zásmažku do ktorej pridáme postrúhanú cibuľu a zalejeme studeným zeleninovým vývarom.
- V druhom hrnci necháme varom prejsť uhorky nakrájané na kocky v sladkokyslom náleve z uhoriek.Nálev je tak centimeter nad uhorkami.
- K uhorkám pridáme rozmiešanú zásmažku.Spolu varíme 15 minút.Žĺtko vymiešame so smotanou a prilejeme do omáčky.Dochutíme soľou,mletým čiernym korením a hustotu upravíme nálevom z uhoriek
- Do omáčky pridáme nakrájanú hovädzinu z polievky nacháme prejsť varom.Podávame s cestovinou ozdobíme čerstvou bazalkou.Dobrú chuť.