Valachov sen (fotorecept)
Autor receptu: jody
Tak som zasa raz experimentovala. :-)
15 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Cesnak nakrájame na plátky.
- Cibuľu nakrájame na polkolieska.
- Slaninu na tenké prúžky.
- Z mäsa nakrájame menšie kocky.
- Zo zemiakov zasa kolieska.
- Z kremžskej horčice, soli, čerstvo namletého korenia a saturejky spravíme marinádu a necháme v nej odležať mäso najmenej pol hodinku (čím dlhšie, tým lepšie).
- Na polojelovaný plech navrstvíme polovicu zemiakov, cibuľe, slaniny, cesnaku, všetko mäso aj s marinádou a druhú polovicu cesnaku, slaniny, cibule a zemiakov. Podlejeme trochou vody a upečieme do chrumkava.
- Na tanieri pokladieme kopčekami bryndze a baštíme. Prajem dobrú chuť. :-)