Valachov sen (fotorecept)

Autor receptu: jody

Tak som zasa raz experimentovala. :-)

15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesnak nakrájame na plátky.
  2. Cibuľu nakrájame na polkolieska.
  3. Slaninu na tenké prúžky.
  4. Z mäsa nakrájame menšie kocky.
  5. Zo zemiakov zasa kolieska.
  6. Z kremžskej horčice, soli, čerstvo namletého korenia a saturejky spravíme marinádu a necháme v nej odležať mäso najmenej pol hodinku (čím dlhšie, tým lepšie).
  7. Na polojelovaný plech navrstvíme polovicu zemiakov, cibuľe, slaniny, cesnaku, všetko mäso aj s marinádou a druhú polovicu cesnaku, slaniny, cibule a zemiakov. Podlejeme trochou vody a upečieme do chrumkava.
  8. Na tanieri pokladieme kopčekami bryndze a baštíme. Prajem dobrú chuť. :-)