Vajíčková nátierka

Vajíčková nátierka starej mamy (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Túto nátierku nám robila starká, teraz ju robím deťom ja.

4
porcie
7 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Petržlenovú vňať nakrájame.
  2. Korenie zomelieme. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Očistený cesnak strúhame na jemno. Syr si tak isto pripravíme. Vajcia rozbijeme a dáme do misky. Rýchlo sa to bude robiť, tak nech je to pripravené.
  3. Na rajnicu dáme zohriať maslo s olejom. Po zohriatí pridáme cibuľu, necháme zmäknúť. Ďalej pridáme cesnak, necháme ho prevoňať. (Ak by chcel niekto kyslú uhorku, tak teraz ju nastrúhanú môžeme pridať. Ja niekedy dám a niekedy nie, podľa momentálnej chuti.)
  4. Ďalej pridáme horčicu, korenie a syr. Syr sa musí roztopiť.
  5. Keď je syr roztopený, nalejeme vajcia. Trochu osolíme a stále miešame. Keď začnú vajcia tuhnúť, hrniec odstavíme zo sporáku. Ďalej miešame, v horúcej rajnici vajcia dôjdu. Má to byť polotuhé, nie husté.
  6. Môžeme natierať na chleba. Nám toto množstvo je akurát na štyri krajce. Vrstva nátierky podľa hrúbky krajca chleba. Keď chytíte chlieb v strede do ruky, tak kraje sa musia prehnúť od váhy vajca.