Vajcová s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Čistila som medvedí cesnak a prišlo mi ľúto tých stopiek. Keďže moji ľúbia vajcovú polievku, a už dávnejšie nebola, použila som ich do nej. Rýchla, chutná, zdravá polievka.

Suroviny

Postup

  1. Stopky z medvedieho cesnaku nakrájame na cca 1 cm kúsky.
  2. Maslo roztopíme, pridáme stopky z cesnaku, chvíľu ich popražíme, cca 1-2 min., pridáme rascu, tiež ju opražíme...
  3. Zaprášime múkou, orestujeme,
  4. Zalejeme studenou vodou a za stáleho miešania privedieme do varu. V tomto momente som dala "Dobrotku" - zeleninové ochucovadlo bez glutamanu, do tejto polievky nám skrátka pasuje. Necháme povariť 5-10 min, kým sa prevarí múka.
  5. Medzitým si rozšľaháme dve vajíčka.
  6. Pokrájame hrsť lístkov medvedieho cesnaku a pripravíme vločky na zahustenie. Môžete použiť ovsené alebo žiadne, resp. dať ako závarku opečené krutóny. Takto je to pohodlnejšie aj zdravšie :)
  7. Vajíčka vlejeme do mierne vriacej polievky tak, ako sme zvyknutí. Ja ich pomaly "odkrajujem" vidličkou, stačí chvíľa, nech stuhnú a polievku odstavíme. Pridáme vločky a nasekaný cesnak, premiešame, zakryjeme a necháme dôjsť.
  8. Medvedí cesnak je plný vitamínov a netreba ho zabíjať dlhým varením. Polievku podľa potreby dosolíme, dokoreníme a môžeme podávať. Vločky ju primerane zahustili a tú pohánku tam fakt nie je vôbec cítiť, dobrú chuť :)