Vajcia s paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: strigus

Recept, ktorý moja láska ľúbi, mám od svokry.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
  2. ..žĺtky vymiešame s maslom, horčicou, kečupom, chrenom a ochutíme (soľ, korenie), prípadne iné podľa chuti..
  3. ..medzitým dáme variť zemiaky..
  4. žĺtkovou zmesou naplníme uvarené bielky vajec a polovičky zlepíme..
  5. naplnené vajíčka obalíme v trojobale a smažíme v oleji
  6. spravíme si rajčinovú omáčku: cibuľkový základ na oleji, až zosklovatie, zasypeme múkou, trocha popražíme a pridáme rajčinová pretlak (mala som 500 g v krabičke) a ochutíme - cukor, soľ, korenie, prípadne ak to preženieme s múkou, tak zriedime s vodou. Necháme prevrieť a odstavíme.
  7. Uvarené zemiaky roztlačíme, vyšľaháme a maslom a smotanou, naservírujeme s omáčkou a vajíčkami a papáme :) Dobrú chuť!