Údený pstruh
Údený pstruh so špargľou s bylinkovou strúhankou a s chrenovou penou
Autor receptu: redakcia
Postup- Špargľu dôkladne olúpeme a uvaríme
v celku v osolenej vode spolu so šťavou
z limetky domäkka. Uvarenú špargľu nakrájame na rovnaké
kúsky, ale štyri necháme v celku. Na panvici s maslom špargľu ochutíme nastrúhanou limetkovou kôrou a prehrejeme.
- Estragón rozmixujeme s olivovým olejom, dochutíme soľou a dáme
vychladiť.
- Smotanu povaríme s nastrúhaným chrenom,
dochutíme soľou a korením a necháme
vychladnúť. Potom túto zmes precedíme
do šľahačkovej fľaše, dáme jednu bombičku a necháme vychladiť. Prípadne môžeme zmes vyšľahať elektrickým šľahačom dopenista.
- Strúhanku
opražíme nasucho dochrumkava,
osolíme a okoreníme, pridáme posekané čili papričky a vňať posekanú najemno.
- Na tanier servírujeme špargľu uvarenú v celku, poukladáme plátky údeného pstruha, ktorého prelejeme
estragónovým olejom a chrenovou
penou. Zvyšok pokrájanej špargle
posypeme opraženou ochutenou strúhankou a dozdobíme
bylinkami. Jedlo sa podáva nastudeno.
|