Údený pstruh

Údený pstruh so špargľou s bylinkovou strúhankou a s chrenovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Špargľu dôkladne olúpeme a uvaríme v celku v osolenej vode spolu so šťavou z limetky domäkka. Uvarenú špargľu nakrájame na rovnaké kúsky, ale štyri necháme v celku. Na panvici s maslom špargľu ochutíme nastrúhanou limetkovou kôrou a prehrejeme.
  2. Estragón rozmixujeme s olivovým olejom, dochutíme soľou a dáme vychladiť.
  3. Smotanu povaríme s nastrúhaným chrenom, dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť. Potom túto zmes precedíme do šľahačkovej fľaše, dáme jednu bombičku a necháme vychladiť. Prípadne môžeme zmes vyšľahať elektrickým šľahačom dopenista.
  4. Strúhanku opražíme nasucho dochrumkava, osolíme a okoreníme, pridáme posekané čili papričky a vňať posekanú najemno.
  5. Na tanier servírujeme špargľu uvarenú v celku, poukladáme plátky údeného pstruha, ktorého prelejeme estragónovým olejom a chrenovou penou. Zvyšok pokrájanej špargle posypeme opraženou ochutenou strúhankou a dozdobíme bylinkami. Jedlo sa podáva nastudeno.