Lososová štrúdľa
	        Údený losos s glazovanou mrkvou a pórom v lístkovom ceste (videorecept)
	        Autor receptu: blogbusker
	         
	        
	        Toto je všeobecne známy a obľúbený recept, trošku som ho však zjednodušil a zrýchlil. Inak naozaj za málo peňazí veľa 
muziky!
| 
 4porcie
 | 
 10 minútpríprava
 | 
 40 minútna 180 °C
 | 
Postup
- Ošúpanú mrkvu a umytý pór nakrájaj na tenučké podlhovasté pásiky a daj ich dusiť do panvice na masle. Do zmesi vlej trošku vody a dochuť pomocou soli, korenia a oregana. Var domäkka, na mierne slabom plameni, asi 15 minút. Pridaj med, zamiešaj a var posledných 5 minút.
- Lístkové cesto rozprestri spolu s papierom na pečenie na plech. Balkánsky syr rozkroj po výške na dve polovice a ulož na cesto ako prvú vrstvu. Nasledujú plátky lososa a sladučká dusená zelenina. Cesto potri po okrajoch šťavou z panvice, kde sa varila mrkva s pórom, prelož ho najprv po krajoch, potom z jednej strany, znovu potri medovou šťavou a naposledy prekry druhou stranou. Natri aj vrch cestovej obálky a dozdob tekvicovými semiačkami.
- Daj zapekať do predvyhriatej rúry na 180 °C zhruba na 10-15 minút - záleží na výkone tvojej rúry - alebo až kým nebude cesto upečené dozlatova.
- Instagram: walrus.buko