Tvarohové tagliatelle na jarnej cibuľke so šunkou a kôprom (fotorecept)

Autor receptu: shukvacik

Chceli sme na večeru, niečo ľahké, rýchle a chutné , otvoril som chladničku a nechal som sa inšpirovať hlavou a chuťou. Nechcel som tento recept písať, no robil som ho od vtedy už piaty krát a pýtajú ho stále, že jedlo je naozaj chutné :-) Tak som Vám ho nakoniec zdokumentoval.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čo budeme potrebovať
  2. 1. ) Cestovinu dáme uvariť na spôsob "al dente" (2 - 4 minúty).
    2.) Na rozohriate maslo vložíme nakrájanú jarnú cibuľku, po chvíľke restovania nakrájanú šunku na malé kocky, orestujeme s cibuľkou, pridáme tvaroh, smotanu na varenie, kôpor, soľ a trošku mletého čierneho korenia (podusíme 5 minút).
    3.) Pridáme uvarené tagliatelle, premiešame a môžme podávať.
  3. Podávame s nastrúhaným syrom a čerstvou bazalkou
    Prajem Vám dobrú chuť :-)