Tvarohové tagliatelle na jarnej cibuľke so šunkou a kôprom (fotorecept)
Autor receptu: shukvacik
Chceli sme na večeru, niečo ľahké, rýchle a chutné ,
otvoril som chladničku a nechal som
sa inšpirovať hlavou a
chuťou. Nechcel som tento recept písať, no robil som ho
od vtedy už piaty krát a
pýtajú ho stále, že jedlo je naozaj
chutné :-) Tak som Vám ho nakoniec zdokumentoval.
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Čo budeme potrebovať
- 1. ) Cestovinu dáme uvariť na spôsob "al dente" (2 - 4 minúty).
2.) Na rozohriate maslo vložíme nakrájanú jarnú cibuľku, po chvíľke restovania nakrájanú šunku na malé kocky, orestujeme s cibuľkou, pridáme tvaroh, smotanu na varenie, kôpor, soľ a trošku mletého čierneho korenia (podusíme 5 minút).
3.) Pridáme uvarené tagliatelle, premiešame a môžme podávať. - Podávame s nastrúhaným syrom a čerstvou bazalkou
Prajem Vám dobrú chuť :-)