Trilógia s penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Syrovú penu pripravíme tak, že bambino, soľ, korenie, vyšľahané maslo a rozmixovaný cesnak zmiešame a ochutíme.
  2. Šunková pena: Roztopené maslo vyšľaháme a vymiešame s najemno pomletou šunkou a dochutíme soľou a korením.
  3. Bryndzová nátierka: Bryndzu, soľ, korenie, cesnak a červenú mletú papriku zmiešame a ochutíme podľa potreby.
  4. Zeleninu umyjeme, z papriky vyberieme jadierka, naplníme syrovou plnkou a vložíme do chladničky. Z rajčiny odrežeme asi centimeter od stopky a aj spodok rajčiny zrežeme tak, aby stála.
  5. Dužinu paradajky vyberieme lyžicou a plníme šunkovou penou. Šalátovú uhorku šikmými rezmi prekrojíme na 4 rovnaké časti, dužinu s jadierkami vyberieme a plníme bryndzovou nátierkou.