Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Svieže jarné jedlo, dusená ryba v ovocnej omáčke...

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme suroviny- tresku umyjeme a osušíme. Mango odkôstkujeme a vykrojíme kocky. Ďumbier očistíme a pokrájame na drobno.
  2. Pokrájané mango rozmixujeme s trochou kokosového mlieka, potom dolejeme zvyšné a dobre zamiešame.
  3. Na panvici rozpálime 1 PL oleja a zľahka na ňom opražíme ďumbier s feferónovou pastou. Potom pridáme mangové pyré a pol ČL citrónovej kôry. Pridáme rozmarín a varíme 10 minút odokryté na miernom plameni.
  4. Medzitým si 6 minút podusíme pod pokrievkou filety tresky, ktoré sme osolili a okorenili. Keď sú hotové, uvoľnenú šťavu primiešame k omáčke.
  5. Keď je všetko dovarené, môžeme podávať - na lollo rosso som dala tresku, poliala som ju omáčkou, na ňu nasypala na drobno nakrájané paradajky a ozdobila petržlenovou vňaťou.
  6. Ako prílohu som dala mladé jarné zemiačiky so sušenou petržlenovou vňaťou. Zvyšné kocky manga som tiež rozdelila na taniere.
  7. Kto nemá skúsenosti s mangom, ako som do obdobia spred roka nemala aj ja, tu je dobrý návod ako mango očistiť. :)