Treska v majonéze Kimlo

Autor receptu: kimlo

Milujem tresku v majonéze. Ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality, máloktorá z tých čo sa dnes predávajú sa jej vyrovná. Po mnohých pokusoch s rôznymi receptami som si našiel ten "môj". Vyskúšajte...

6
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tresku rozmrazíme a vložíme do 3 litrov vriacej vody s 250ml octu, soľou, bobkovým listom, celým čiernym korením a mrkvou. Varíme 15-20 minút, vyberieme spolu s mrkvou, necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom vidličkou tresku roztlačíme na jemné kúsky, poprípade posekáme nožom.
  2. Pridáme mleté korenie, horčicu, nastrúhané uhorky a mrkvu, a pridáme šťavu z uhoriek. Cibuľu nakrájame najemno, rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a pridáme k treske. Nakoniec pridáme majolky a dobre premiešame.
  3. Dochutíme zvyškom octu, vegetou a šťavou z uhoriek. Dáme odstáť do chladničky aspoň na 12 hodín. Podávame s čerstvými rožkami.