Rybací šalát

Treska v majonéze (fotorecept)

Autor receptu: martinz69

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si nálev - 1 liter voda, 100 ml ocot, 2 ks bobkový list, 10 ks celé čierne korenie.
  2. Do vriaceho nálevu pridám rozmrazenú tresku a varím 15 minút.
  3. Zatiaľ si uvarím mrkvu. Nie úplne do mäkka, stačí 6-7 minút.
  4. Vychladnutú tresku nasekám, mrkvu nastrúham a 20 g cibule nakrájam na malé kúsky. Pridám aj zbytok surovín zo zoznamu (150 g majonéza, 20 ml ocot, 1 PL horčica, 7 g soľ, 1 g mleté čierne korenie).
  5. Všetko spolu premiešam.
  6. Nakoniec to najťažšie, pre lepšiu chuť musí počkať v chladničke aspoň cez noc.