Treska

Treska v majonéze exklusiv

Autor receptu: kimlo

Jedná sa o zdokonalenú verziu môjho pôvodného receptu.* Zmena sa týka hlavne technológie prípravy, pomer základných surovín zostal zachovaný, výsledný produkt chuťovo aj konzistenciou plne nahrádza starú dobrú československú tresku.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety rozmrazíme. Mal som tresku priamo ulovenú v Nórsku od kamaráta, ktorý tam chodí na rybačky. Ale robil som už aj z kupovanej, lepšie je však kúpiť kvalitnejšiu.
  2. 3 litre vody zmiešame s 300 ml octu a soľou, vložíme sitko s celým korením a bobkovým listom, a dáme do nej variť mrkvu a cibuľu (cibule rozkrojiť na polovice). Keď začne voda vrieť, vložíme rybie filety a varíme 15-20 minút, podľa hrúbky. Potom vyberieme spolu s mrkvou a cibuľou a necháme vychladnúť. Vývar si odložíme. Uvarené filety dáme do misky, roztlačíme vidličkou na kúsky, pridáme asi 150 ml vývaru a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Pridáme horčicu a zamiešame. Uvarenú cibuľu pokrájame na menšie kúsky a v mixéri rozmixujeme, pridáme k treske. Uhorky s mrkvou nastrúhame na jemno a pridáme k treske. Okoreníme mletým korením. Nakoniec pridáme majonézu a dobre premiešame. Dochutíme octom (asi 2 PL).
  3. Dáme odležať do chlaničky, najlepšie do druhého dňa.