Treska
Treska v majonéze exklusiv
Autor receptu: kimlo
Jedná sa o zdokonalenú verziu môjho pôvodného receptu.* Zmena sa týka hlavne technológie prípravy, pomer základných
surovín zostal zachovaný, výsledný produkt chuťovo aj konzistenciou plne nahrádza starú dobrú československú tresku.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Filety rozmrazíme. Mal som tresku priamo ulovenú v Nórsku od kamaráta, ktorý tam chodí na rybačky. Ale robil som už aj z kupovanej, lepšie je však kúpiť kvalitnejšiu.
- 3 litre vody zmiešame s 300 ml octu a soľou, vložíme sitko s celým korením a bobkovým listom, a dáme do nej variť mrkvu a cibuľu (cibule rozkrojiť na polovice). Keď začne voda vrieť, vložíme rybie filety a varíme 15-20 minút, podľa hrúbky. Potom vyberieme spolu s mrkvou a cibuľou a necháme vychladnúť. Vývar si odložíme.
Uvarené filety dáme do misky, roztlačíme vidličkou na kúsky, pridáme asi 150 ml vývaru a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Pridáme horčicu a zamiešame.
Uvarenú cibuľu pokrájame na menšie kúsky a v mixéri rozmixujeme, pridáme k treske. Uhorky s mrkvou nastrúhame na jemno a pridáme k treske. Okoreníme mletým korením.
Nakoniec pridáme majonézu a dobre premiešame. Dochutíme octom (asi 2 PL).
- Dáme odležať do chlaničky, najlepšie do druhého dňa.