Treska
Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob
Autor receptu: ryzasos
Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou.* Vychutnajte si dokonale pripravenú tresku
s autentickým japonským nádychom a lahodnou jazmínovou ryžou SOS. Skúsení kuchári i začiatočníci si užijú jednoduchý
postup a výsledok, ktorý poteší všetky chuťové bunky. Zážitok z japonskej kuchyne priamo v pohodlí vášho domova!
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, ryžový ocot, wasabi, med a nasekaný cesnak. Ohrejte ju na miernom plameni, kým sa zmes jemne nezohreje. Neprevárajte.
- Filety tresky osoľte a okoreňte podľa chuti. Filety tresky opekajte na panvici s trochou oleja z oboch strán do zlatista.
- Kým sa filety tresky opekajú, opečte huby a špargľu na oleji na panvici. Baby brokolicu na chvíľu zalejte vriacou vodou a potom tiež opečte na panvici.
- Na každý tanier položte porciu jazmínovej ryže. Na vrch pridajte opečený filet tresky.
- Pridajte zeleninu, polejte omáčkou a posypte sezamovými semienkami a pažítkou.