Treska

Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob

Autor receptu: ryzasos

Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou.* Vychutnajte si dokonale pripravenú tresku s autentickým japonským nádychom a lahodnou jazmínovou ryžou SOS. Skúsení kuchári i začiatočníci si užijú jednoduchý postup a výsledok, ktorý poteší všetky chuťové bunky. Zážitok z japonskej kuchyne priamo v pohodlí vášho domova!

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
  2. V miske zmiešajte sójovú omáčku, ryžový ocot, wasabi, med a nasekaný cesnak. Ohrejte ju na miernom plameni, kým sa zmes jemne nezohreje. Neprevárajte.
  3. Filety tresky osoľte a okoreňte podľa chuti. Filety tresky opekajte na panvici s trochou oleja z oboch strán do zlatista.
  4. Kým sa filety tresky opekajú, opečte huby a špargľu na oleji na panvici. Baby brokolicu na chvíľu zalejte vriacou vodou a potom tiež opečte na panvici.
  5. Na každý tanier položte porciu jazmínovej ryže. Na vrch pridajte opečený filet tresky.
  6. Pridajte zeleninu, polejte omáčkou a posypte sezamovými semienkami a pažítkou.