Treska
Treska na paradajkách - Bacalao con tomate (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúpila som pekne tučné filety z tresky. Môže sa však použiť aj iná biela ryba.
- Nachystáme si zeleninu.
- Na olivovom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak a postupne pridávame nakrájanú papriku a fenikel. Paradajky zbavíme šupky, nakrájame a pridáme do panvice.
- V lete, keď sú paradajky sladké a voňavé, používam iba tie. Teraz v zime, keď sú skoro bez chuti, používam lúpané/mixované paradajky v konzerve.
Prilejeme do panvice, posolíme, pokoreníme a pridáme koreniny podľa chuti. Prikryté necháme “bublať” asi tak 30-40 min.
- Potom vložíme filety, posolíme a pokoreníme a prikryté varíme 10-15 min, záleží od hrúbky filety/ryby.
- Hotovo. Môže sa podávať so zemiakmi alebo s cestovinou, čerstvou bagetou ... alebo s hocičím čo vám k tomu pasuje.
Dobrú chuť.