Treska

Treska na paradajkách - Bacalao con tomate (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kúpila som pekne tučné filety z tresky. Môže sa však použiť aj iná biela ryba.
  2. Nachystáme si zeleninu.
  3. Na olivovom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak a postupne pridávame nakrájanú papriku a fenikel. Paradajky zbavíme šupky, nakrájame a pridáme do panvice.
  4. V lete, keď sú paradajky sladké a voňavé, používam iba tie. Teraz v zime, keď sú skoro bez chuti, používam lúpané/mixované paradajky v konzerve. Prilejeme do panvice, posolíme, pokoreníme a pridáme koreniny podľa chuti. Prikryté necháme “bublať” asi tak 30-40 min.
  5. Potom vložíme filety, posolíme a pokoreníme a prikryté varíme 10-15 min, záleží od hrúbky filety/ryby.
  6. Hotovo. Môže sa podávať so zemiakmi alebo s cestovinou, čerstvou bagetou ... alebo s hocičím čo vám k tomu pasuje. Dobrú chuť.