Toskánsky baklažán (fotorecept)

Autor receptu: pumaamravec

Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán. Rýchle, zdravé a veľmi lahodné jedlo. :)

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si nakrájame baklažány asi na 1 centimeter hrubé plátky. Baklažán nešúpeme, lebo najviac živín je práve pod šupkou. Nasolíme si ho a necháme približne 20 minút opotiť. Potom si kvapneme olivový olej (môže byť zo sušených paradajok) na dno panvice a na miernom ohni pomaly opekáme baklažány dozlata po oboch stranách.
  2. Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na dno panice si kvapneme olivový olej (môže byť zo sušených paradajok) a opečieme na ňom prelisovaný cesnak. Pridáme na malé kúsky nakrájané rajčiny, podlejeme paradajkovou passtou (alebo hustým pretlakom), osolíme, prípadne ocukríme podľa chuti. Okoreníme oreganom, bazalkou a čiernym korením a necháme zredukovať na hustú omáčku.
  3. Na panvici si potom jemne na olivovom oleji (môže byť zo sušených paradajok) orestujeme nakrájané olivy, kapary a sušené paradajky. Sušené paradajky sa dajú kúpiť alebo si ich môžte pripraviť doma. http://varecha.pravda.sk/recepty/susene-paradajky-fotorecept/19271-recept.html
  4. Hotové baklažány dáme na tanier, prelejeme ich hustou paradajkovou omáčkou a posypeme olivami, kaparmi a sušenými paradajkami. Pred podávaním môžme ozdobiť listom čerstvej bazalky. :)