Topinamburové haruľky
Autor receptu: nelajsia
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné
Topinambury - vhodná zelenina pre diabetikov, obsahujú inulín
Na obrázku je v popredí aloo paratha od michsamant, haruľky sú ozdobené bazalkou
http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/znate-topinambury-zidovske-brambory
2 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Topinambury umyjeme, očistíme a povaríme 10 min. Necháme vychladnúť a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Primiešame pokrájanú šalotku, provensálske bylinky, múku a zemiakovú mučku, soľ a korenie.
Maslo roztopíme na panvici, z topinamburovej masy ukladáme na panvicu kopčeky, roztlačíme ich na placičku a pri strednej teplote opekáme cca 10 min, kým nevznikne kôrka.
Opečieme aj z druhej strany.