Topinamburové haruľky

Autor receptu: nelajsia

Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre diabetikov, obsahujú inulín Na obrázku je v popredí aloo paratha od michsamant, haruľky sú ozdobené bazalkou http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/znate-topinambury-zidovske-brambory

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Topinambury umyjeme, očistíme a povaríme 10 min. Necháme vychladnúť a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Primiešame pokrájanú šalotku, provensálske bylinky, múku a zemiakovú mučku, soľ a korenie. Maslo roztopíme na panvici, z topinamburovej masy ukladáme na panvicu kopčeky, roztlačíme ich na placičku a pri strednej teplote opekáme cca 10 min, kým nevznikne kôrka. Opečieme aj z druhej strany.