Údený pstruh

Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche, môžeme trochu dosladiť a ochutiť soľou a korením.
  2. Citrónovou šťavou s posekaným kôprom namarinujeme pstruha a natenko nakrájanú uhorku, ktorú potom zrolujeme.
  3. Šalotku rozkrojíme na polovice a rozoberieme na krúžky. Krátko ich povaríme v zmesi vody, balzamikového octu, medu a korenín, potom necháme vychladnúť.
  4. Granátové jablko rozkrojíme a pomocou lyžice vyberieme jadierka, ktorými jedlo doplníme. Dekorujeme čerstvým kôprom.