Thajské karí

Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)

Autor receptu: luzienka

Thajské red curry, ktoré si zamilujete!

30 minút
príprava

Postup

  1. Očistenú cibuľu, kapiu, chilli, mrkvu a zázvor najkrájame na tenké plátky alebo lepšie slížiky. Huby shimeji prepolíme a odložíme bokom.
  2. Vo woku rozpálime olivový olej, pridáme nasekaný zázvor, chilli, prelisovaný strúčik cesnaku a chvíľu opekáme.
  3. Pridáme olúpané tigrie krevety. Krevety opekáme, kým nechytia červenú farbu z každej strany a "nerozkvitnú". Potom prihodíme zvyšnú zeleninu a restujeme a miešame, kým zelenina nezmäkne.
  4. Krevetovo-zeleninovú zmes zalejeme kokosovým mliekom. Malo by ho tam byť viac ako tej zmesi. Chvíľu povaríme, ochutíme štipkou soli a korenia.
  5. Pridáme červenú karí pastu podľa chuti (cca 3 lyžice). Dobre rozmiešame a nechame bublať. Nakoniec pridáme huby shimeji - ak použijete iné huby, dajte ich restovať naraz so zeleninou, shimeji totiž potrebujú veľmi málo času na tepelnú úpravu.
  6. Do zmesi pridajte ryžové rezance a miešajte. Rezance budú dobré za pár minút a pekne nasiaknu chuťou karí.
  7. V prípade, že nie ste milovníkmi chilli ako ja, môžete chilli úplne vynechať alebo dať len jednu, červená karí pasta je totiž dosť aromatická:) Dobrú chuť.