Bravčový bôčik
Teriyaki bravčový bôčik so zemiakovým pyré s wasabi
Autor receptu: redakcia
3 porcie |
30 (+ odležanie) minút príprava |
360 minút na 120 °C |
Postup- Bravčový bôčik nasolíme, okoreníme. V reštaurácii ho pri 66 °C varíme
v špeciálnom sous-vide variči asi 8 hodín, môžete ho tiež piecť 6 hodín pri nízkej teplote v rúre vyhriatej na 120 °C, stačí ho podliať vodou a prikryť pokrievkou alebo alobalom.
- Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, po dovarení scedíme, pridáme maslo, mlieko, wasabi pastu a dohladka vymixujeme kuchynským robotom.
- Uvarený bôčik namarinujeme teriyaki omáčkou, necháme odležať približne hodinu a potom ho ugrilujeme. Teriyaki omáčku dáme variť, aby sme ju zredukovali, podľa chuti dochutíme soľou
a cukrom.
|