Bravčový bôčik

Teriyaki bravčový bôčik so zemiakovým pyré s wasabi

Autor receptu: redakcia

3
porcie
30 (+ odležanie) minút
príprava
360 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčový bôčik nasolíme, okoreníme. V reštaurácii ho pri 66 °C varíme v špeciálnom sous-vide variči asi 8 hodín, môžete ho tiež piecť 6 hodín pri nízkej teplote v rúre vyhriatej na 120 °C, stačí ho podliať vodou a prikryť pokrievkou alebo alobalom.
  2. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, po dovarení scedíme, pridáme maslo, mlieko, wasabi pastu a dohladka vymixujeme kuchynským robotom.
  3. Uvarený bôčik namarinujeme teriyaki omáčkou, necháme odležať približne hodinu a potom ho ugrilujeme. Teriyaki omáčku dáme variť, aby sme ju zredukovali, podľa chuti dochutíme soľou a cukrom.