Terina z králika so špargľovým šalátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Králičie mäso rozmixujeme, pridáme smotanu, žĺtky a blanšírovaný špenát a ešte krátko mixujeme. Dochutíme
soľou a čiernym korením. Mrkvu nakrájame na tenké plátky, ktoré blanšírujeme a obalíme nimi králičie
panenky. Králičí mäsový fáš rozprestrieme na fresh fóliu, do stredu dáme panenky zabalené v mrkve a zabalíme do úhľadných valčekov.
- Králičiu terinu pomaly varíme vo vode pri teplote 80 °C asi 20 minút. Hotovú terinu necháme vychladnúť. Špargľu očistíme a blanšírujeme. Hlavičky špargle odložíme a zvyšok nakrájame na drobno a zmiešame s mladou cibuľkou, šalátem frisée a dochutíme soľou, čiernym korením a olivovým olejom.
- Créme fraiche zmiešame s pažítkou a dochutíme soľou a čiernym korením. Prepeličie vajíčka varíme asi 3 minúty
a olúpeme.
- Náš tip: Terina je označenie pre porcelánovú nádobu na pečenie teriniek (terrine), teda paštét z jemne mletých a dobre korenených mias (králičích, bravčových a iných), prípadne ich zmesí.
|