« Naspäť na tento recept

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne a nové korenie, bobkový list, nakrájanú mrkvu, cibuľu, cesnak, dve rajčiny a dve lyžice soli. Tento nálev necháme zovrieť.

Medzitým na panvici s olejom opečieme teľacie lýtka ochutené soľou a korením. Nálev aj s lýtkami premiestnime na pekáč a zakryté dusíme v rúre domäkka približne 100 minút.

Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme soľ, korenie a nakrájanú jarnú cibuľku. Z tejto masy vyformujeme pomocou kruhovej formy zemiakové rösti, ktoré smažíme na panvici s olejom.

Hráškové pyré pripravíme rozmixovaním uvareného hrášku, masla a smotany. Dochutíme soľou.

Ako prílohu použijeme čierny koreň a špargľu, ktoré nakrájané asi 3 minúty smažíme na masle a dochutíme soľou a korením.

Gremolata sa tradične robí kombináciou najemno nasekanej petržlenovej vňate a nastrúhanej citrónovej kôry. Po upečení teľacích lýtok gremolatu nanesieme na každý kus lýtka. Osso bucco je tradičný recept zo severného Talianska a obľúbenými prílohami k tomuto pokrmu sú aj polenta alebo rizoto.

Suroviny




4
porcie
120
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist